Packningstips inför fiskeresan

För dem som älskar fiske är det guld värt att få åka på en liten minisemester som bara handlar om att fiska. Har man inte åkt iväg tidigare, kan den här artikeln vara ett bra hjälpmedel för att veta vad man borde ta med sig.

fish

Utrustning

Packningen förändras beroende på vilken typ av fiske som man ska utöva. Vill man trolla efter svärdfisk söker man sig till Mallorca medan man kan lika gärna åka över gränsen och hitta stora torskar i Norge.

Gå igenom fiskelådan några dagar innan avresa. Se till att den innehåller tillräckligt med lina och drag och att de är anpassade efter fiskarna man är ute efter.

Kläderna

Åker man till ett varmt land vill man inte ta på sig mer än shorts och t-shirt. Men är det en inhemsk resa får man vara beredd på skiftande väder. Den här årstiden har trots  allt ett svängigt humör med varma strålar ena dagen och snö den andra.

Man behöver en skaljacka som skyddar mot vind och regn. Sportshopen har jackor till bra priser och som håller måttet när man spendera mycket tid i vildmarken. Skaljackan är en viktig del av klädseln eftersom den fungerar oavsett temperatur. Det enda man behöver göra är att anpassa kläderna man har under jackan.

Detsamma gäller byxor. De ska tåla vädret men vara ganska tunna. Är det kallt ute kan man kombinera med långkalsonger och eventuellt ett par mjukisbyxor. Om man planerar att fiska i båt eller vada behöver man köpa vadarbyxor och galoscher som håller vattnet borta från resten av kläderna.

Eftersom man kommer att spendera majoriteten av tiden vid eller i vattnet, behöver man ta med några extra ombyten. Man kommer garanterat att bli blöt och det är viktigt att byta om till torra kläder när det händer. Kolla gärna in Pelles Fiske för en bra checklista inför en fiskeresa med tältning.