Packning för längre fiskeutflykter

Den som har tänkt bege sig iväg på en längre fiskeutflykt bör ta både en och två minuter för att planera vad som bör inkluderas i packningen. Det gäller att inte ta med sig onödigt mycket att bära runt på, men samtidigt så är många saker viktiga att inte glömma bort.

fiskare

Mat och dryck

Den som har tänkt ge sig iväg på en fiskeutflykt av den lite längre sorten gör klokt i att packa någon form av föda med sig. Även om du kan tillaga den fisk du fångar, kan det vissa gångar vara så att du helt blir utan fångst, vilket gör att det då är extra bra om du har packat med dig någonting att äta som ger dig den energi som du behöver. Vatten är en annan sak som är bra att ta med sig. Även om friskt färskvatten är någonting som går att komma över ute i naturen, så kan det vara bra att se till att packa åtminstone någon liter. Vi förväntar oss trots allt att du kommer ägna dig åt en hel del vandrande innan du är framme vid det vattendrag där du tänkt fiska, någonting som gör att du behöver dricka mer än vanligt. Det är dessutom bra att ha tillgång till en lagom stor flaska som man kan fylla på både en och flera gånger under fisketuren, de gånger när du väl har en möjlighet att göra så.

Tak över huvudet

Du som har tänkt stanna ute till skogs ett längre tag behöver planera för hur du har tänkt att spendera dina nätter. Antingen kanske det är så att du har tillgång till någon form av stuga i närheten av dina fiskevatten, vilket då gör det väldigt lätt för dig. Men det kan även vara så att du inte har tillgång till något sådant och istället får lov att använda dig utav ett tält. Det är viktigt att du i sådana fall ser till att skaffa dig ett rejält tält som både hjälper dig att hålla värmen samt väta ute, då chansen är överhängande att det kommer att utsättas för väta av något slag. Det måste även vara vindtätt och kunna stå emot starkare vindar när det väl är uppmonterat, annars riskerar du att kunna få uppleva en riktigt jobbig natt under den utflykt.

Kvällsaktiviteter

Med en sprakande lägereld kommer man långt när det gäller kvällsaktiviteter och den som har vandrat långt och fiskat mycket kommer med allra största sannolikhet att lägga sig tidigt, kanske för att orka upp till tidigt morgonfiske. Det kan dock ändå vara bra att ha med sig något att ägna kvällarna åt, om det skulle vara så att man plötsligt känner sig lite uttråkad. En bra bok är alltid en bra kompanjon i situationer som dessa, men annars kan även din mobiltelefon vara en stor räddning. Med denna kan du göra en rad olika saker som kan få tiden att gå lite snabbare, men dra inte fram den så fort du satt dig ner för dagen, utan ge dig själv lite tid att först insupa omgivningen och stillheten som skogen har att erbjuda. Elektronik är ju trots allt någonting som du har tillgång till dagarna i ändan, och någonting som inte bör missbrukas i sammanhang som dessa.