Närhet till fiskevattnen

Om du gillar att fiska är det klokt att ha nära till bra fiskevatten. Det har många fördelar och gör det enkelt för dig att ta dig dit. En viktig sak när du ska fiska är att ha ett fiskekort, annars får du inte lov att fiska. Men det är du säkert redan medveten om. Det gäller oavsett om du fiskar i hav, sjö eller flod.

Skippa bilen på väg till fiskevattnet

Du som har nära till dina fiskevatten tar säkert bilen dit ändå, men visste du att det finns bättre sätt att ta sig dit? Vi rekommenderar dig att ta en titt på Scott elcykel, det är ett mycket bekvämt sätt att ta sig fram på och när du har nära till fiskevattnet tar det inte lång tid heller. Dessutom får du motion också, vilket alltid är en fördel.

Vilka fiskarter är vanliga i svenska vatten

Det finns en del olika fiskarter i Sverige, runt 255 olika arter faktiskt. Dock utgör de enbart en procent av alla fiskarter i världen. Vanliga fiskar i Sverige är bland annat abborre, gädda, lax och sik men det finns även andra fiskarter förstås. Med en elcykel belastar du dessutom inte miljön så mycket som när du tar bilen till ditt närmsta fiskevatten vilket alltid är positivt.