Gör dig redo för dina fisketurer

Hör du till dem som främst fiskar på semestern kan det vara en god idé att se över din fiskeutrustning innan du ger dig ut. Många fiskegrejer slits snabbt och behöver ofta bytas. Passa på att handla hem det du behöver innan semestern börjar.

Ett fiskespö och en rulle håller i regel väldigt länge. Om ett spö är gammalt kan det vara en god idé att byta det. Gamla spön kan gå av och de går i regel av just när du har fått ditt livs största fisk att nappa. Samma sak gäller för rullen, du behöver kanske inte byta den men du bör se över den och eventuellt smörja den. Linan bör du byta om den är mer än två år gammal, framförallt om det är en flätlina.

Drag håller i regel väldigt länge. Vad du bör göra inför en fiskesäsong är dock att se över dem. Har du de drag och jiggar du behöver? Hur ser krokarna ut? Är krokarna rostiga bör du byta dem, det räcker dock att byta krokar, du behöver inte byta draget.

Inför säsongen bör du dessutom passa på att läsa på om fiskeregler och se till att du har myggmedel och solskydd i fiskeväskan.