Fixa till din nacke innan fisketuren – bli av med nackspärr

En fisketur ska bestå av en rofylld stund nära naturen och vattnet. Om du inte känner dig i form före fisketuren kan hela upplevelsen gå till spillo. En åkomma som drabbar de flesta är nackspärr. Kanske har du på grund av långa kontorsdagar framför datorn fått sjuk nacke, eller så har du sovit i en obekväm ställning.

Symptom på nackspärr

Om du känner dig stel i nacken, och kanske också känna kramper i nackmusklerna, kan det handla om nackspärr. Du kan också ha svårt att vrida huvudet åt ena hållet, och får en stark smärta när du försöker röra huvudet.

Om du har nackspärr blir det helt klart inte en trevlig fisketur. Lider du av nackspärr och vill söka professionell hjälp kan du ta kontakt med Naprapatlandslaget som behandlar besvär i muskler och leder i hela Sverige.

Lindra nackspärren

Hemma kan du lindra nackspärr på flera sätt. Värme hjälper mot smärtan, och du kan till exempel ta en varm dusch eller värma en vetekudde i mikron att sätta på nacken. Rörelse är också bra för att lindra nackspärren eftersom ökad blodcirkulation gör att kroppen läker snabbare. Men undvik rörelser som gör ont i nacken. Du kan också köpa receptfria smärtlindrande läkemedel för att lindra nackspärren.