Fiske som största intresset

Är du en av de många som har fiske som största intresset. Bor du så till att du har fiskevatten bara runt knuten så är du att gratulera. Att få åka iväg och fiska kan vara något man alltid ser fram emot. Man tar varje tillfälle i akt att ge sig iväg på lediga stunder.

Antingen så blir det kortare turer till nära fiskevatten eller så åker man iväg under en helg och fiskar på andra fiskevatten. Fiska kan man göra med kastspö, flugspö, meta eller på vintern så kanske det är pimpelfiske som gäller. Oavsett så kan det både vara avkopplande och oerhört spännande när man får fisk. Självklart så gäller det att se till så att man har den utrustning som krävs för fisket. Som sportfiskare så kan man aldrig ah för mycket av spön och annan fiskeutrustning.

Under året så kan fisket se lite annorlunda ut. Våren, sommaren och hösten så kan det vara flugfiske eller med kastspö som man fiskar. Vintertid så då blir det pimpelfiske på is som gäller. Då gäller det att man har pimpelspö och isborr. De flesta som pimplar använder maggot på kroken men vissa kan även använda annat bete. Känslan att få ligga på en fjällsjö en solig vinterdag och känna hur rödingen är och nafsar efter betet och tillslut fastnar på kroken är oslagbar känsla.